ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ ΜΠΑΧ

    Τα ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies) είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας, την οποία ανακάλυψε ο Άγγλος γιατρός Edward Bach, στις αρχές του αιώνα. Φτιάχνονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι μπορεί να τα πάρει καθένας (ακόμα και μωρά και ζώα), αρκεί να βρει ποια από τα 38 ταιριάζουν στην δική του περίπτωση.

    Τα ιάματα Μπαχ θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και γι'αυτό κατόπιν μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού η αιτία των περισσότερων ασθενειών βρίσκεται σ'εκείνα τα επίπεδα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έχει ελλείψεις στον οργανισμό του λόγω κακών διατροφικών ή άλλων συνηθειών. Τα ιάματα Μπαχ δεν θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του, ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

    Τα ιάματα Μπαχ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φέρουμε φως και ελπίδα στη ζωή μας, είτε σε περίπτωση ασθένειας, είτε σε περίπτωση νοητικών και συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Ξεμπλοκάροντας το νοητικο-συναισθηματικό επίπεδο, η εξωτερική μας ζωή ξεμπλοκάρεται κι αυτή.

    Αν θέλετε εκτενέστερη περιγραφή και περισσότερες πληροφορίες για την Ανθοθεραπεία με ιάματα Μπαχ, υπάρχουν βιβλία στα ελληνικά, εκ των οποίων ένα πλήρες είναι αυτό του Φίλιπ Τσάνσελορ 'Εικονογραφημένη Ανθοθεραπεία με τα ιάματα του Δρ. Μπαχ' απ'τις εκδόσεις Καστανιώτη. Επίσης στο website του Bach Centre μπορείτε να μάθετε ότι άλλο θέλετε γι'αυτά.  www.bachcentre.com/ .  Για τη δοσολογία και άλλες συχνές ερωτήσεις κάντε κλικ εδώ.

    Πιο κάτω θα δείτε τα links που περιγράφουν τα 39 ιάματα (39 μαζί με το Rescue Remedy, το οποίο είναι ένας συνδυασμός 5 ιαμάτων απ'τα 38).

  

 Εδώ μπορείτε να δείτε την δομή της κάθε περιγραφής:

 

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥΣ

Εκφράζει τις αρετές, τις οποίες το ίαμα μπορεί να σας δώσει.

 

Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αυτές οι παροδικές αδυναμίες φανερώνονται σε εσάς τους ίδιους, αφού τις διαβάσετε και στη συνέχεια τις αποδεχτείτε σαν μέρος της δικής σας, ξεχωριστής προσωπικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που παίρνετε τα ανθο-ιάματα.

 

Η ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δείχνει την αναπτυσσόμενη ιδιότητα χαρακτήρα στην οποία το άνθος μπορεί να σας οδηγήσει.

 

Η ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ

Περιέχει το μήνυμα του άνθους, με το οποίο εσείς οι ίδιοι, με θετική σκέψη μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας.

 


 

 

Διαβάστε την περιγραφή των ιαμάτων ένα προς ένα για να επιλέξετε αυτό που σάς ταιριάζει, ή απαντήστε στα ερωτηματολόγια που υπάρχουν στις εξής διευθύνσεις:

http://www.bachessences.com/index_files/main/en/index_files/main/en/remedychooser.shtml

http://nt3.healthkeepers.net:8080/ellon/nr.html

 

 

1 Agrimony 14 Heather 27 Rock Water
2 Aspen 15 Holly 28 Scleranthus
3 Beech 16 Honeysuckle 29 Star of Bethlehem
4 Centaury 17 Hornbeam 30 Sweet Chestnut
5 Cerato 18 Impatiens 31 Vervain
6 Cherry Plum 19 Larch 32 Vine
7 Chestnut Bud 20 Mimulus 33 Walnut
8 Chicory 21 Mustard 34 Water Violet
9 Clematis 22 Oak 35 White Chestnut
10 Crab Apple 23 Olive 36 Wild Oat
11 Elm 24 Pine 37 Wild Rose
12 Gentian 25 Red Chestnut 38 Willow
13 Gorse 26 Rock Rose 39 Rescue Remedy